Foredrag med ultraløber og løbetræner Mathias Jørgensen

Vi har fornøjelsen af, at kunne inviterer alle jer medlemmer til et rigtigt spændende foredrag med indehaveren af sports- og løbeklinik Randers Mathias Jørgensen.

Billedresultat for Mathias Jørgensen ultraløber

Mathias har sendt os følgende tekst, som beskriver det spændende foredrag :

 

Fra nul til, flere, hundrede

 

I inviteres til en aften hvor jeg vil føre jer gennem min egen udvikling fra motionist på klassisk langdistance til ultraløber på internationalt elite niveau.

 

Jeg startede for alvor som løber i 2010 hvor jeg debuterede på halvmarathon distancen. Jeg løb lige under 2 timer. Mit første 100km var i 2011 hvor jeg debuterede i tiden 9t14min. Sidenhen forbedrede jeg min halvmarathon tid til 1t14min og min aktuelle PR på 100km er 7t19min.

Mit alt overskyggende mål fra start til nu har været at få succes på 24timers løb og distance løb på over 200km (Spartathlon 246km, Ultrabalaton 218km). Det fik jeg for første gang succes med sidste år, efter rigtigt mange kilometer i løbeskoene og mange erfaringer rigere. I 2017 løb jeg ind som nummer to til Ultrabalaton som er et 218km langt non-stop løb rundt om Balaton søen i Ungarn. Jeg kom rundt i 20t24min.

 

Tidligt på min rejse fandt jeg ud af at “fart” var en vigtig faktor, også på de helt lange distancer hvor det ellers kan være svært at se koblingen mellem en hurtig tid på 10km og det at løbe 200km+.

 

En anden ting jeg også fandt vigtig, er at holde sig skadesfri, for kontinuerlighed i træning er succes faktor nummer 1 hvis du ønsker konstante forbedringer, måned efter måned, år efter år. I de første år af min karriere var jeg meget plaget af skader og når jeg stod på startstregen var det ofte med krydsede fingre. Det har jeg stort set været fri for siden 2013/2014 da jeg valgte at fokusere på andet en kondition og kilometer.

 

På denne aften vil jeg føre jer gennem en håndfuld af mine løb, opture, nedture og hvad jeg har lært om hvordan styrke- og tekniktræning kan forbedre ens præstationer samt sænke risikoen for skader. Trænings strukturering er også en vigtig del af et succesfuldt program så det vil jeg også forsøge at komme rundt om.

 

Lidt om foredragsholderen

 

Mit navn er Mathias Jørgensen. Jeg er aktiv løber på Ultra Landsholdets 24timers hold. Jeg har herudover løbet 2 sæsoner på 100km landsholdet, ved WM i 2015 og WM i 2016.

Jeg har fokuseret meget på at blive bedre på klassiske langdistance, lige fra 5km til marathon. Det har haft en afgørende betydning for det niveau jeg løber ultraløb på nu.

 

Til dagligt lever jeg af at træne og hjælpe løbere lige fra 5km til ultradistancer. Jeg underviser her udover i tekniktræning, løbeform samt styrketræning til løb. Jeg arbejder med alle niveauer af løbere. Lige fra motionister til landsholdsløbere (ultra). Jeg er en procesorienteret type, så jeg vægter udvikling højere en niveau.

 

Jeg glæder mig meget til at komme på besøg i Hobro 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.