Om træningen

Om træning i Fjordløberne Hobro

Tirsdag er der trænere på næsten alle hold

 

Fjordløberne træner året rundt, men i skolernes ferier kan det ikke påregnes, at der er trænere på alle hold.

 

Gå-hold:

Gåholdet plejer at springe opvarmningen over – og komme afsted ud på deres ca. 5 km rute.

Løbehold:

Tirsdag indledes med fælles opvarmning, hvorefter løberne fordeles på 6 løbehold inddelt efter niveauer. Som medlem kan du frit skifte mellem holdene afhængig af din form og lyst den pågældende dag.

Løbehold:

Begynderhold:
Hold A er for helt nye løbere, som starter fra bunden og ikke har løbet før. I løbet af 14 uger kommer du til at kunne løbe ca. 3 km, uden pause. Programmet er bygget op af 1 minutters intervaller, med gang og løb. Gradvis øges antallet af minutter, der løbes og antallet af minutter, med gang reduceres tilsvarende. For at opnå en forbedring af formen, er det en god ide at løbe mindst to gange om ugen og gerne tre efter programmet.

Hold B er også et begynderhold, der afløser hold A, og hvor du i løbet af 14 uger kommer til at løbe 5 km uden pause. Holdet arbejdet også med løb og gang intervaller, men har i forhold til hold A noget længere intervaller, hvor der løbes. Hold B er et fortsætter hold for dem, som har løbet på hold a en sæson. Egner sig også til dig, der har løbet lidt på egen hånd før start i klubben.

 

Tempohold:

På tempo holdene forsøges der at løbes efter et bestemt tempo. På nedenstående kan du se de forskellige løbehastighed, og hvor distancen varieres efter løbernes ønsker. Der til stræbes at holde tempoet på det angivet niveau. Tallene i parentes angiver ca. distance på de enkelte hold.
Hold C: 7 minutter pr. km (5 – 7 km)
Hold D: 6.30 minutter pr. km (7 – 9 km)
Hold E: 6 minutter pr. km (10 – 12 km)
Hold F: Mellem 5.30 og 5.00 minutter pr. km eller hurtiger (12 – 15 km, enkelte løber længere)

 

 

Vil du vide mere kan du  ringe til Chef træner:

Morten Vang Jensen, tlf.: 61 90 74 70